Menu MPWiK
Koperkowa
Zupa gołąbkowa z mięsem wołowym
Pulpet drobiowy, sos koperkowy
Karkówka grillowana, dip majonezowy
Kotlet z ciecierzycy, sos koperkowy
Dodatki do wyboru:
surówka z selera / colesław z miksu sałat
kasza jęczmienna / ziemniaki gotowane
ŚRODA 23.04.2025
Kartoflanka
Kapuśniak ze świeżej kapusty na żeberkach wędzonych z dodatkiem smażonej kiełbasy
Gulasz wieprzowy z papryką i pomidorem, kasza pęczak
Kartacze z mięsem, okrasa z cebuli i boczku, kwaśna śmietana z tymiankiem
Gulasz ze świeżych warzyw, kasza pęczak
Dodatki do wyboru:
surówka z czerwonej kapusty / surówka z kapusty pekińskiej z porem i kukurydzą
CZWARTEK 24.04.2025
Minestrone- włoska zupa jarzynowa
Zupa kukurydziana z cukinią i boczkiem
Sznycel drobiowy, dip majonezowy
Wieprzowina pieczona w sosie z karmelizowaną cebulą
Devolay sojowy ze szpinakiem
Dodatki do wyboru:
kluski śląskie / ziemniak gotowany
miks sałat / surówka z marchewki z chrzanem i śmietaną
PIĄTEK 25.04.2025
Zupa szczawiowa
Zupa rybna ze świeżej miruny z kawałkami pomidorów
Potrawka z kurczaka
Miruna panierowana
Panierowane kotleciki sojowe
Dodatki do wyboru:
kasza bulgur / ziemniak gotowany
miks warzyw parowanych / surówka z kapusty kiszonej z tartą marchewką