Menu MPWiK
Zupa z fasolki szparagowej
Zupa chrzanowa ze smażoną kiełbasą i plastrami boczku
Dania główne
Kotlet mielony
Bitki wieprzowe w sosie własnym
Kotlet z kalafiora w sosie warzywnym
Dodatki do wyboru:
Ryż gotowany z zielonym groszkiem / puree ziemniaczane
mizeria na słodko / marchew na ciepło
Zupy
Koperkowa
Zupa gołąbkowa z mięsem wołowym
Dania główne
Pulpet drobiowy, sos koperkowy
Karkówka grillowana, dip majonezowy
Kotlet z ciecierzycy, sos koperkowy
Dodatki do wyboru:
surówka z selera / colesław z miksu sałat
kasza jęczmienna / ziemniaki gotowane
ŚRODA 21.05
Zupy
Kartoflanka
Kapuśniak ze świeżej kapusty na żeberkach wędzonych z dodatkiem smażonej kiełbasy
Dania główne
Gulasz wieprzowy z papryką i pomidorem
Kartacze z mięsem, okrasa z cebuli i boczku, kwaśna śmietana z tymiankiem
Gulasz ze świeżych warzyw
Dodatki do wyboru:
kasza pęczak
surówka z czerwonej kapusty / surówka z kapusty pekińskiej z porem i kukurydzą
CZWARTEK 22.05
Zupy
Minestrone- włoska zupa jarzynowa
Zupa kukurydziana z cukinią i boczkiem
Dania główne
Sznycel drobiowy, dip majonezowy
Wieprzowina pieczona w sosie z karmelizowaną cebulą
devolay sojowy ze szpinakiem
Dodatki do wyboru:
kluski śląskie / ziemniak gotowany
miks sałat / surówka z marchewki z chrzanem i śmietaną
PIĄTEK 23.05
Zupy
Zupa szczawiowa
Zupa rybna ze świeżej miruny z kawałkami pomidorów
Dania główne
Potrawka z kurczaka
Miruna panierowana
Panierowane kotleciki sojowe
Dodatki do wyboru:
kasza bulgur / ziemniak gotowany
miks warzyw parowanych / surówka z kapusty kiszonej z tartą marchewką