Menu MPWiK

WTOREK 22.04 

Koperkowa

Zupa gołąbkowa z mięsem wołowym

 

Pulpet drobiowy, sos koperkowy 

Karkówka grillowana, dip majonezowy

Kotlet z ciecierzycy, sos koperkowy

 

Dodatki do wyboru:

surówka z selera / colesław z miksu sałat

kasza jęczmienna / ziemniaki gotowane

 

ŚRODA 23.04.2025

Kartoflanka

Kapuśniak ze świeżej kapusty na żeberkach wędzonych z dodatkiem smażonej kiełbasy

 

Gulasz wieprzowy z papryką i pomidorem, kasza pęczak

Kartacze z mięsem, okrasa z cebuli i boczku, kwaśna śmietana z tymiankiem  

Gulasz ze świeżych warzyw, kasza pęczak

 

Dodatki do wyboru:

surówka z czerwonej kapusty / surówka z kapusty pekińskiej z porem i kukurydzą

 

CZWARTEK 24.04.2025

Minestrone- włoska zupa jarzynowa

Zupa kukurydziana z cukinią i boczkiem

 

Sznycel drobiowy, dip majonezowy

Wieprzowina pieczona w sosie z karmelizowaną cebulą

Devolay sojowy ze szpinakiem

 

Dodatki do wyboru:

kluski śląskie / ziemniak gotowany

miks sałat / surówka z marchewki z chrzanem i śmietaną

 

PIĄTEK 25.04.2025

Zupa szczawiowa

Zupa rybna ze świeżej miruny z kawałkami pomidorów

 

Potrawka z kurczaka

Miruna panierowana

Panierowane kotleciki sojowe

 

Dodatki do wyboru:

kasza bulgur / ziemniak gotowany

miks warzyw parowanych / surówka z kapusty kiszonej z tartą marchewką