Menu MPWiK

PONIEDZIAŁEK 19.05
Zupy

Zupa z fasolki szparagowej

Zupa chrzanowa ze smażoną kiełbasą i plastrami boczku

 

Dania główne

Kotlet mielony

Bitki wieprzowe w sosie własnym

Kotlet z kalafiora w sosie warzywnym

 

Dodatki do wyboru:

Ryż gotowany z zielonym groszkiem / puree ziemniaczane

mizeria na słodko / marchew na ciepło

 
WTOREK 20.05

Zupy

Koperkowa

Zupa gołąbkowa z mięsem wołowym

 

Dania główne

Pulpet drobiowy, sos koperkowy

Karkówka grillowana, dip majonezowy

Kotlet z ciecierzycy, sos koperkowy

 

Dodatki do wyboru:

surówka z selera / colesławmiksu sałat

kasza jęczmienna / ziemniaki gotowane

 

ŚRODA 21.05

Zupy

Kartoflanka

Kapuśniak ze świeżej kapusty na żeberkach wędzonych z dodatkiem smażonej kiełbasy

 

Dania główne

Gulasz wieprzowy z papryką i pomidorem

Kartacze z mięsem, okrasa z cebuli i boczku, kwaśna śmietana z tymiankiem

Gulasz ze świeżych warzyw

 

Dodatki do wyboru:

kasza pęczak

surówka z czerwonej kapusty / surówka z kapusty pekińskiej z porem i kukurydzą

 

CZWARTEK 22.05

Zupy

Minestrone- włoska zupa jarzynowa

Zupa kukurydziana z cukinią i boczkiem

 

Dania główne

Sznycel drobiowy, dip majonezowy

Wieprzowina pieczona w sosie z karmelizowaną cebulą

devolay sojowy ze szpinakiem

 

Dodatki do wyboru:

kluski śląskie / ziemniak gotowany

miks sałat / surówka z marchewki z chrzanem i śmietaną

 

PIĄTEK 23.05

Zupy

Zupa szczawiowa

Zupa rybna ze świeżej mirunykawałkami pomidorów

 

Dania główne

Potrawka z kurczaka

Miruna panierowana

Panierowane kotleciki sojowe

 

Dodatki do wyboru:

kasza bulgur / ziemniak gotowany

miks warzyw parowanych / surówka z kapusty kiszonej z tartą marchewką